maanantai 27. tammikuuta 2014

Pituutta riittää

(Heti aluksi pahoittelen kuvien huonoa näkyvyyttä.)
Näillä sukilla riittää siis pituutta.
Mittaa ennen kiilalevennyksiä tuli 50 cm.
Sisällytin näihin sukkiin kaksi "ihastustani".
Regian aivan ihanan värisen langan ja muutamasta edellisestä postatuksestani tutun kiilalevennyksen, jolloin silmukan poimintaa kantapään jälkeen ei tarvitse tehdä.
Malli näihin sukkiin "syntyi" tekiessä.
Resorin tein kahden silmukan palmikoilla.Sitten tein molempiin sivuihin 6 silmukan palmikot, niin että keskimmäiset 2 silmukkaa pysyivät nurjina.Taakse tein kahden silmukan palmikon "saumaksi".Tämän sauman molemmilla sivuilla tein pohkeeseen kavennuksia.
Varren ollessa n.50 cm aloitin kiilalisäykset ja samalla jaoin 6 silmukan palmikot taas 2 silmukan palmikoiksi, jotka jatkuivat kärkeen saakka.Kantapään tein myös palmikoilla.Kiilalisäyksen silmukat tein nurin.
Kärkikavennukset nauhakavennuksilla poikkeuksellisesti puikon alussa 2 oikein yhteen ja lopussa yliveto kavennuksena.Yleensähän alussa on yliveto ja lopussa yhteenneulottu kavennus.
Kun silmukoita oli jäljellä 24 tein kahden puikon päättelyn.Raidatkin sain kulkemaan samoilla kohdilla melkein koko sukan mitalta.Toiseen kerään oli sattunut yksi solmu, joten siinä raidat hieman sekosivat.Onneksi solmu sattui vasta päkiän kohdalle.

Nyt siirryn tekemään tilaustyönä lisää harmaita ylipolven sukkia . :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti